Joker paardensimulator

Paardensimulator: Joker The Horse Simulator

Met Joker heb ik nu ook een geduldig leerpaard ter beschikking. 
Op Joker kun je je als ruiter volledig concentreren op je eigen houding en zit. Je kunt voelen of je één zitbeen meer belast dan de andere, of je bouwstenen goed “gestapeld” zijn en hoe het gesteld is met de (ont)spanning in je lijf.
Doordat je alleen op jezelf hoeft te letten en niet op je paard (die onverwachte bewegingen kan maken) kun je, in ontspannen staat, leren. 

Ook kan ik, als Centered Riding ® instructeur, je op Joker goed begeleiden en laten voelen.
Ik kan je begeleiden in ritme en balans bij lichtrijden, wat ernaast rennend niet lukt. 
Bones, mijn skelet, is mijn assistent, om uit te leggen hoe het lichaam werkt. En ook de Franklin ballen werken fijn bij Joker. 

Joker beweegt niet uit zichzelf, jij als ruiter moet de beweging in gang zetten en als je goed in het ritme blijft gaat dit gemakkelijk. Raak je uit balans dan stopt Joker ook. Je kunt met Joker alle gangen rijden. 
Daar waar een echt paard nog wel eens wil compenseren voor de ruiter doet Joker dit niet. Dit kan confronterend zijn maar het is wel altijd veilig en leerzaam.  
Joker is heel puur in eerlijk in zijn feedback. En met de grote spiegel voel je de feedback niet alleen maar kun je het ook zien.

Voor de duidelijkheid: Joker is dus geen electrisch robotpaard (zoals Otto of Pegasus), hij werkt met veren.

Wanneer kan Joker helpen ?

 • Werken aan houding en zit
  Even ongestoord aan je eigen houding en zit werken en patronen doorbreken.
 • Ruiters met angst
  Soms zit de angst heel diep en dan is het fijn om op Joker te beginnen met ontspanningsoefeningen en visualisaties.
  Joker helpt ook goed om meer vertrouwen in de eigen zit op te kunnen bouwen. 
 • EMDR op Joker
  Als je bij mij een EMDR traject ingaat voor angst bij paardrijden kan het fijn zijn de 2e EMDR sessie op Joker te hebben zodat het rijden wat realistischer aanvoelt.
  Tussen de 2 EMDR sessies kun je dan nog een Joker sessie inplannen waarbij de focus ligt op stabiliteit en balans in de zit. 
  Joker heeft een veilig plekje waar we in privacy bezig kunnen zijn.

Individuele Joker sessies of ...

 • Duo Joker – samen leren en genieten (met korting)
  Samen een Joker sessie plannen is heel leuk en extra leerzaam omdat je met elkaar mee kunt kijken en van elkaar kunt leren. Er wordt vaak veel gelachen. 
  Bij een Duo Joker rij je 45 minuten op Joker, dan kijk je mee bij je collega (met een kopje thee) en daarna ga je nog 30 minuten op Joker, je hebt het eerste deel dan even op je in kunnen laten werken en hebt meegeleerd bij de ander.  
 • Centered Joker Traject – 4 sessies van 45 minuten met vast onderwerp (€ 2,50 korting per sessie) 
  Wil je echt goed aan de basis werken en meteen de Centered Riding ­­basisprincipes goed oefenen dan is dit een mooi traject. 
  De eerste les werk je puur aan je zit (zonder beweging) en wordt er gewerkt met de CR basisprincipes:                    Centreren, Bouwstenen, Ademhaling en Zachte ogen. Hierbij komt skeletje Bones goed van pas. 
  De les daarna herhalen we de basisprincipes, werken we aan stap en ontspanning in beweging, en ga je even op Franklin Ballen zitten om nog meer gevoel te ontwikkelen. 
  De derde les is voor de draf en (vooral) het moeiteloos licht rijden. Je hebt door de eerste twee lessen al een zit waarbij het balanspunt goed is en dat ga je nu in het licht rijden verder ontwikkelen. 
  De vierde les (waarbij de korting per les berekend wordt) ga je galopperen op Joker. We oefenen dit eerst op de grond waardoor je de beweging die je heupen moeten maken goed kunt voelen.  
P1050252

Praktische informatie en tarieven :

Tarief: individuele sessie:

(45 minuten) € 45
(60 minuten) € 55
(90 minuten) € 75

Duo Joker : € 60 pp
Centered Joker : 3x €45 + 1x € 35

Tarief EMDR sessies bij Therapie & coaching

Locatie: Leersum

Joker heeft een klein maar fijn plekje waar we in alle privacy kunnen werken, en in de winter ook lekker warm.

Als je voor Joker komt graag rijbroek en laarzen aan en eigen zadel (als je dat hebt) meenemen. 
Een western zadel past meestal niet op Joker (te lang en zwaar)
Joker kan maximaal 100 kilo (incl zadel) dragen.