Joker the horse simulator

Een "ritje" op Joker the horse simulator + bodycheck

Joker the horse Simulator

Een tijdje geleden heb ik geschreven dat ik kennis heb gemaakt met de Seatbuilder, een paardrij simulator.

Vandaag een blog over mjin kennismaking met Joker the horse simulator van Nathalie Visser van Equus Statera op de locatie van Xandra Braxhoofden van Auriana Praktijk voor Mens en Dier die ook een bodycheck heeft gedaan.

Nathalie en Xandra zijn beiden vooral gericht op trauma en emoties die er vast kunnen zitten in je lijf en het voelen van de effecten daarvan op de Joker. En mijn lijf heeft het afgelopen jaar wel wat trauma meegemaakt.

Heel mooi was het om te voelen dat de ontspanning ook door je lijf kan gaan en je voelt dat je los laat.
Op een paard van vlees en bloed ben je soms met zoveel dingen tegelijk bezig dat lichaamsbewustzijn er een beetje bij in kan schieten.

De Joker is een mechanisch paard die je zelf in beweging kunt zetten en als dat niet lukt helpt Nathalie daarbij. Op de Joker kun je dus echt alle gangen oefenen, de stap, draf en galop beweging.

Ik heb al vrij lang niet meer gereden en als ik met mijn hoofd ging bedenken hoe ik ook alweer moest aanstappen, draven of galloperen dan lukte dat niet. Op het moment dat ik mijn hoofd uit kon zetten en via intentie naar mijn gevoel kon gaan voelde het weer even of ik weer paard reed, het bos verzon ik er zelf bij.

Wat ik in mijn vorige blog ook schreef klopt nu ook weer, de feedback is heel direct, als iets niet lukt is het nu heel duidelijk dat het aan “de ruiter” ligt en niet aan het paard. Zo kun je werken aan jezelf, je zit en je spiergeheugen zonder het paard daarbij te belasten.  

Bij het werken aan jezelf is de bodycheck ook een mooi onderdeel. Xandra voelt waar scheefheden zitten in je lichaam en via Quantum Touch brengt ze het lichaam meer in balans.  Mijjn lichaam moest na de bodycheck even wennen dat merkte ik met lopen. De hersens worden, net als op de Joker ook bij de bodycheck, aan het werk gezet om bewegingen anders/beter uit te voeren.

De bewustwording van wat je doet vond ik zelf iets duidelijker bij de Joker omdat hij vrij bewegelijk is, net als een echt paard. 
Normaal gesproken volg je als ruiter de beweging van het paard en door de beweging nu zelf in gang te moeten zetten (en houden) word je je nog iets bewuster van wat er gebeurt als jij het ritme of de balans verliest.
Een paard gaat onder jou proberen de balans te (her)vinden en bij de Joker voel je dat de ritmische beweging stopt.

Hoe stabiel de Joker is kan je nog een beetje aanpassen maar voor deze eerste keer was “een stabiel paard” uitdaging genoeg.  Ik ben enthousiast en wil dit vaker gaan doen en als ik meer balans krijg hoeft Joker minder uit te balanceren en een echt paard zou daar blij van worden.  


Heb je na het lezen van dit bericht interesse om Joker zelf uit te proberen klik dan hier voor les op mijn Joker paardensimulator

 

Reacties zijn gesloten.