Kennismaking met de Seatbuilder

Kennismaking met de Seatbuilder

Gisterenmiddag ben ik bij Yvonne de Reus van Equilibra Methode geweest voor een kennismaking met de Seatbuilder.

Dit is een mechanisch “paard” die kan helpen met het vinden van de horizontale en verticale balans van de ruiter.
De Seatbuilder kan naar links/rechts, boven/beneden bewegen, en ook nog draaien.
Pas als jij het balanspunt hebt gevonden kun je stil blijven zitten.

Daarnaast geeft het ook nog eens veel informatie over je gedragspatroon.
Bij mij was dat DOEN , denken (heel lang) en eigenlijk vergeten te voelen wat ik deed.

Door de deskundige begeleiding van Yvonne werd ik mij bewustgemaakt van mijn lichaam en de bewegingen die ik maakte. Hierdoor ging ik voelen wat er nodig was om een correctie uit te voeren en werd alles een stuk subtieler.
Als Centered Riding instructeur ® vind ik dat natuurlijk erg interessant.

Wat een groot voordeel van een paardensimulator is is dat je feedback heel direct is, een paard verzet zelf wel weer eens een stapje om samen in balans te komen maar nu moet je dat alleen doen en word je er heel bewust van hoe snel je weer uit balans bent. Arm paard …
Ook dat is een groot voordeel, je kunt zelf oefenen je coördinatie te verbeteren, je bewegingen te voelen, en je spiergeheugen te trainen zonder dat je paard daar last van heeft.

Zelf zie ik ook allerlei mogelijkheden voor ruiters met angst om op een Seatbuilder visualisatie oefeningen te doen of bijvoorbeeld EMDR.
 
Doordat je directe feedback krijgt en je goed kan focussen op wat verschillende manieren van beweging (met en zonder gevoel) met je doen en kun je ook een mooie terugkoppeling krijgen over hoe je met bepaalde zaken omgaat in het leven. Want lichaam en geest zijn verbonden.

Wat mij betreft wat het een hele interessante ervaring en geloof dat het voor iedere ruiter heel goed zou zijn om af en toe eens te doen.
 
Ik ben heel benieuwd wat jullie hier van vinden en lees graag reacties over deze blog.

 

Reacties zijn gesloten.