Recensies

Zelf vind ik het prettig om recensies te lezen als ik op zoek ben naar iets of iemand.
Daarom vind ik het ook fijn om recensies over ervaringen met Paard en Psyche te delen zodat je een indruk kan krijgen of mijn manier van werken bij jou past.
Dus zo af en toe vraag ik om een recensie of krijg ik er spontaan één, nog leuker. Dat mag altijd via mail of app … voel je welkom om je ervaring te delen.
Omdat ik privacy belangrijk vind heb ik helemaal geen namen genoemd. 

Recensies therapie / EMDR & coaching

januari 2021

Ik heb het paardrijden weer helemaal opgepakt en dat gaat goed.

Ik voel mij na onze EMDR-sessies nog steeds heel goed. Ik heb het paardrijden weer helemaal opgepakt en dat gaat goed. Af en toe nog een kriebeltje maar dat hoort er denk ik ook helemaal bij. Ik ben dus nog steeds lief lachend aan het leren.
Ook op persoonlijk vlak gaat het goed. Ik ben volgens mij enorm aan het groeien (figuurlijk ! en geen corona kilo’s 😊). Kortom, nu gaat het prima maar mocht ik in de toekomst dat anders voelen of beleven dan weet ik je zeker te vinden.

maart 2020

Het was heel bijzonder en fijn !

Lieve Jet,
Héél erg bedankt dat je me de kans hebt gegeven om EMDR bij jou te mogen ervaren.
Het was heel bijzonder en fijn !
Je geeft het op een hele prettige en rustige manier !
Liefs …

januari 2020

“ik-weet-dat-dit-de-juiste-keus-was”

Jet ken ik al jaren. Ik heb haar van dichtbij mee gemaakt in haar groeiproces, als collega en als mens. Juist daarom heb ik voor haar gekozen toen ik “voelde” dat EMDR voor mij de juiste keus zou kunnen zijn.
Haar complete pakket aan opleidingen, de inzet van paarden en haar eigen wijze, maakt haar bijzonder.
Mijn vraag was niet zozeer nav een traumatische ervaring, maar op het gebied van een allesoverheersend gevoel waarvan ik weet dat het nu het moment is om aan te pakken. Sinds twee jaar heb ik daarbij last van eczeemklachten, die daarmee verbonden zijn en niet afnemen na bezoek van diverse therapeuten.
Voor Jet was het nieuw om EMDR toe te passen op een gevoel. Voor mij was het heel natuurlijk. Ik ging uit van de kennis van Jet en had geen vragen.
De eerste keer hebben we een uitvoerig intake gesprek gehad, Jet vroeg door en daardoor kwamen we uiteindelijk bij de kern. Veel vragen en duidelijke uitleg. De eerste afspraak herinner ik me het volgende…. De ontvangst was geruststellend. Jet luistert goed, is er helemaal voor je, blijft rustig ook als ik boos werd. Ze onderbreekt wanneer ik vragen terug wilde stellen en haalt me terug wanneer ik wil vertrekken.
Kortom, een prima sessie, maar wat ga ik hiervan merken? Was dit goed, heb ik hier iets aan? Geen idee, maar ik was even in alle rust alleen met mijzelf. Zeer moe rijd ik terug naar huis, al gapend. Dezelfde avond slaap ik onrustig, verder merk ik niet veel verschil met eerder.
Twee weken daarna had ik de tweede afspraak. Ik had graag thee willen drinken en een gezellig praatje willen houden, maar Jet hield me bij de les. Aan de gang en aandacht erbij. Een prettige sessie, ik voelde me zeer op mijn gemak, daar doet Jet moeite voor.
Haar vraagstelling vind ik bijzonder. Misschien typerend voor EMDR, maar ze pakt steeds terug op dat wat bij mij naar boven komt. Ziet het geheel en kan het weer terugkoppelen. Deze sessie was wederom vermoeiend, maar al iets minder dan de eerste.
Gedurende de twee weken merkte ik dat ik rustiger werd, minder alert in het in de gaten houden van mijn omgeving, overal op reageren en een soort van gelatenheid wanneer er heftige prikkels op me af kwamen.
Voor de duidelijkheid, mijn reden voor EMDR was het onveilige basisgevoel wat ik altijd ervaar en ervaren heb. De alertheid die ik bezit, maakt dat mijn lijf en hoofd altijd op spanning staan. Ik voel dit in mijn hele lijf.
Na de derde sessie, merkte ik meer dat alles om mij heen minder belangrijk is en ik niet met alles iets hoef. Het doet me minder. Ik blijf wel de verbinding voelen en ben er nog wel onderdeel van, maar kijk meer aan de zijlijn toe. Wat voor mij heel fijn is en een soort van “ik-weet-dat-dit-de-juiste-keus-was” is dat mijn exzeem klachten heel snel minder werden. De jeuk die ik altijd had is weg!
Wanneer ik nu stress ervaar, weet ik dat ik rust in moet lassen om alles te laten bezinken. Ik luister meer naar de signalen van mijn lichaam. Jet heeft me geholpen om rust te creeeren en het onveilige gevoel is gezakt van een 8,5 naar een 2.
Dank je Jet, voor dat wat je mij aangeboden hebt zodat mijn hoofd en lijf weer met elkaar op een lijn zitten.

september 2019

waar haar kracht ten goede komt te midden van de paarden en de natuur

De 3e op een rij in “Paardencoachland” die ik bezocht was Jet Menkveld van “Paard en Psyche”. Op haar locatie midden in de Utrechtse Heuvelrug kom je uit op een klein open stalletje bij een groot weiland waar diverse paarden in grazen, ook een stuk (afgezet) weiland voor Jet en haar paarden. Er is contact met de weilanden en de andere paarden, en de natuur rondom.
Jet vertelt haar eigen verhaal hoe het zo gekomen is dat ze paardencoach is geworden (en meer). Een achtergrond met daarbij een gedegen basis van belangrijke opleidingen en cursussen – met daarbij een arsenaal aan boeken en DVD’s gerelateerd aan het ambacht. Centered Riding Instructeur, ademtherapeut; coaching van angstruiters en HSP-er vinden ook bij Jet een plek.
Jet is altijd al paardenmens geweest en niet anders geworden. Uit de ICT- branche toch haar passie uiteindelijk gevolgd en dit gevonden in het werken met mensen en haar paarden.
Bijzonder is haar voorliefde in het coachen van de (jong) volwassene, haar verhaal over de inrichting in de regio Zeist, met mensen met eetstoornissen waar ze bij de inrichting haar folder heeft mogen neerleggen van de directie en soms ook hulp kan aanbieden aan deze selecte groep mensen (haar eigen historie hierin met fysiek de moeheid in haar jeugd en het item “eten” op een ietwat ander vlak – maar wel raakvlak door een ijzergebrek bij Jet).
Jet onderscheid zich in paardencoachland door haar kleinschaligheid, de rust, het open werkveld in de natuur op haar locatie, het vertrouwen, de verbindende factor met het paard, en de eenvoud hierin, waar haar kracht ten goede komt te midden van de paarden en de natuur rondom.
De locatie betreft een weide, een stalletje en 2 paarden met een bijzondere voorgeschiedenis (en 24/7 buiten kunnen verblijven), ieder met een eigen karakter (een Shet-hengstje, Dizzy, klein maar “groots” in het coachen – en een fijngevoelige Welsh Cob ruin, Caron – ook in het coachen).
Verder een historie van andere paarden die in Jet’s leven kwamen en haar werken met mensen en paarden mede tot stand hebben gebracht tot waar het nu is.
De stal is bijzonder door het open karakter en de eenvoud, het vertrouwen en de rust wat het uitstraalt. De krukjes, de koffie en thee met een “uit te kiezen koek” en zitje dragen bij aan het geheel omwille van een persoonlijk sessie en/of gesprek met of zonder de paarden, of in nabijheid van.
Wat opvallend bij bleef na het bezoek bij Jet was de verandering van komen en gaan in het veld waar zij werkt. Voordat ik het veld bij Jet instapte heerste “Chaos en rumoer, drukte “ voor bij de ingang op het terrein. Bij Jet aangekomen op haar weiland achterin het veld was er een serene rust, de eenvoud, Jet en haar paarden. Jet meldde dat ze dat ook wel eens waarnam op de locatie – “vooraan de drukte – achterin bij haar de rust”.
Ik nam afscheid aan het eind van het gesprek van een warm bezoek bij Jet. Kijkend uit over de weilanden meldt zich nog een keer een boom aan me, in het midden van alle weilanden en paarden. Terugrijdend naar huis stapte ik nog even in de wereld van de beukenbomen die zich aandienden in de regio van de Utrechtse Heuvelrug met hun prachtig kleurenpalet van de herfstbladeren. De maan was vol die dag en heel groot en scheen tussen de beukenbomen. Het veld veranderde later van “beuken naar eiken” langs de wegen en er kwam voelbaar een andere dimensie/dynamiek uit voort.
“Let a horse whisper in your ear and breathe on your heart, you will never regret it”.

september 2019

Prachtig… meerdere keren waren we verwonderd… magische momenten

Gisteren met ‘mijn’ mooie team op pad. Ik ben zo blij dat ik een team met zelfstandige en onafhankelijke types heb ????. Vrijheid, blijheid en verbinding staan centraal in de samenwerking. Met iedereen heb ik een andere waardevolle verbinding. We leren van elkaar. Jammer dat … er niet bij kon zijn.
Jet Menkveld heeft ons meegenomen in de wondere wereld van coachen met paarden. Het bijzondere bij Jet is dat de paarden volkomen vrij zijn om wel of niet mee te doen. Ze komen dus ook alleen als er een beweging in de energie nodig is en als het kan. En als ze ‘klaar’ zijn lopen ze weer naar de stal of de weide.
Ik heb met kippenvel, ontroering en blijdschap gezien dat een paard feilloos voelt wat nodig is en bij wie. Met hun benen wisten ze liefdevol de symbolische voorwerpen ‘juist’ te leggen en met hun lichaam en energie duidelijk te maken wat er niet stroomt. Zo werd bescherming naar een hart gebracht en verbindingen hersteld.
Jet beschikt over de kwaliteit om met de paarden te praten, ze kijkt, voelt en volgt de paarden. Prachtig… meerdere keren waren we verwonderd… magische momenten. De kunst is om het er te laten zijn en te voelen wat het doet.
Na afloop hebben we de ochtend afgesloten met een lekkere lunch.

augustus 2019

Zonder jou was mij dit niet gelukt.

​Lieve Jet, EMDR therapie heb ik bij jou gevolgd, en met succes!
Eerst een lang telefoongesprek waarna wij een intake gepland hebben. Je wist niet zeker of je mij zou kunnen helpen, aangezien ik het (dodelijk)ongeval van mijn vader waar een paard bij betrokken was zelf persoonlijk niet had meegemaakt maar wel het beeld voor mij had tijdens het (alleen) buitenrijden.
We spraken af dat we tijdens de intake zouden kijken of deze therapie voor mij geschikt zou zijn. Na/tijdens de intake was duidelijk dat we de EMDR konden starten en zo volgde de eerste sessie.
Wat was ik moe, na die eerste sessie, geslapen als een roos. Zo volgde nog twee sessies met ieder 2 weken er tussen. De weken na de eerste sessie merkte ik al verschil, een andere gedachte.
Alleen naar buiten gaan daar zou ik nog even mee wachten, langzaam opbouwen. Tijdens en na de andere sessies merkte ik meteen dat mijn gedachtes en gevoel daarbij aan het veranderen waren.
In eerste instantie dacht ik dat dat alleen mijn gedachtes waren maar hoe zou het zijn op mijn paard? Nee het klopte het beeld is veranderd, ik kan er nog steeds aan het beeld terug denken. Het lijkt wel of ik mijn gedachtes opzij kan zetten en helder kan blijven nadenken te paard en ook vooruit kan denken wat mij eerst niet lukte ik verstijfde steeds.
Jet je bent een topper!! Zonder jou was mij dit niet gelukt. Ik rij nu heerlijk alleen buiten, we doen nog wel rustig aan en bouwen het langzaam uit. Zoals we tijdens de sessie achterkwamen, hoe je er komt doet er niet toe als je het maar doet (kleine stapjes).
Super bedankt Jet.

mei 2019

… met Jet al zoveel meer bereikt als met een half jaar psychiaters

Alweer bijna twee jaar geleden zocht ik contact met Jet van Paard & Psyche, omdat ik – samen met mijn pleegzoon – toevallig in de buurt zou zijn en het me interessant leek om eens een paardencoaching-sessie mee te maken.
Wat bleek dat een goede stap! Al snel was duidelijk dat Jet en haar Dizzy veel meer voor ons konden betekenen dan ik had durven denken.
Mijn pleegzoon had een flinke PTSS (Post Traumatisch Stress Stoornis). Hij had veel last van angsten, die zijn slaap én leven overdag behoorlijk beïnvloedden. Ook had hij hierdoor veel lichamelijk spanning en schrikreacties.
Jet heeft hem geleerd zijn kracht te zoeken, te vinden en vast te houden. In zichzelf te geloven. Te leven in het hier en nu en niet in het verleden. De gebeurtenissen in zijn leven een plek te geven. Hoe om te gaan met emoties en prikkels. De chaos in zijn hoofd tot een overzichtelijk geheel om te toveren.
Hier en daar kwamen Dizzy, en later ook Caron, de sessies ondersteunen waar dat nodig was. Het is werkelijk prachtig om te zien hoe de paarden de emoties en gevoelens aanvoelen en op de juiste momenten er zijn om letterlijk en figuurlijk dat duwtje in de goede richting te geven, een blijk van begrip te tonen of gewoon even hun mooie hoofd op je schouder komen leggen om je te steunen.
De landelijke omgeving, de rust en de natuur zijn sowieso heerlijk voor je geest. Even weg van de alledaagse hectiek, je voelt alles zo van je schouders glijden. De picknicktafel naast het weiland is een heerlijk plekje om even te praten en thee te drinken onder toeziend oog van Dizzy en Caron.
Jet voelde steeds precies aan waar mijn pleegzoon behoefte aan had en speelde daar heel mooi op in. Luisteren, goede vragen stellen en de juiste snaar raken is Jet niet vreemd. Jet is ontzettend lief en rustig en daar waar nodig ook duidelijk. Na een paar sessies met Jet en de paarden zei mijn pleegzoon: “Ik heb nu met Jet al zoveel meer bereikt als met een half jaar psychiaters”. En dat wás ook echt zo.
Inmiddels gaat het heel goed met mijn pleegzoon. En natuurlijk zegt Jet: “Dat heb je zelf gedaan, met jóuw kracht!”, maar… ik weet dat mijn pleegzoon zonder Jet, Dizzy en Caron die kracht niet of heel moeilijk had kunnen vinden en benutten. We zijn Jet dus heel dankbaar en we hopen alsnog haar regelmatig te zien en nog veel van haar te mogen leren.
Een trotse (pleeg)moeder

mei 2019

Je bent heel lief, betrokken, warm en hebt humor.

Lieve Jet Heel erg bedankt voor je begeleiding.
Het was héél fijn en ik voel(de) me op mijn gemak bij je.
Je bent heel lief, betrokken, warm en hebt humor.
Dank je wel voor alles
Liefs

april 2018

Dankzij jou is onze zoon veel gegroeid in ontwikkeling

Lieve Jet
Dankzij jou is onze zoon veel gegroeid in ontwikkeling. Hij is zeker geworden en heeft zijn ziekenhuis trauma verwerkt en nog veel meer.
We zijn erg blij met deze positieve ontwikkeling en konden mede door jouw goede begeleiding vandaag een hoofdstuk afsluiten.
Hartelijk dank

oktober 2017

De begeleiding van Jet is heel rustig en fijn. Ik voelde me veilig.

Het EMDR intake gesprek vond ik erg goed.
Er kwam een situatie boven die onbewust nog veel invloed had.
Door de sessies voelde ik steeds meer kracht en zelfvertrouwen. Ik kon de situatie met terugwerkende kracht handelen. Ik zag veel verbanden met andere situaties. Ik heb vertrouwen dat ik deze nu ook beter aankan.
Het was fijn om af te sluiten bij de paarden.
De boodschap van Fursti blijf ik me steeds herinneren : ik zal goed voor mezelf zorgen.
De begeleiding van Jet is heel rustig en fijn. Ik voelde me veilig.

juni 2017

Door de behandelingen met EMDR is mijn angst zo goed als weg .

Ik wil je heel erg bedanken, Door de behandelingen met EMDR is mijn angst zo goed als weg.
Ik voel me veel zelfverzekerder, rustiger en gelukkiger
Ik wens jou heel veel succes met de EMDR sessies die je in de toekomst gaat geven.
Hopelijk hebben die mensen er net zoveel baat bij als ik

mei 2017

Jet weet me elke keer te raken

Jet weet me elke keer te raken, precies bij de wortel van waar ik op dat moment mee zit. Soms waar ik net dat moment mee zit, soms iets van een langer stuk in mijn leven wat nu aan bod mag komen voor een verdere ontwikkeling.
Ze is flexibel en aandachtsvol naar dat wat er op dat moment nodig is en houd niet vast aan waar we het bv de keer ervoor over hadden of in een bepaalde volgorde. Hierdoor ga ik elke keer een stuk lichter naar huis en loopt mijn leven steeds beter.
Ik combineer haar coaching met andere disciplines en dat gaat heel erg goed. Niet altijd is het nodig dat haar paarden erbij zijn, maar vaak laten ze echt datgene zien daar ik verheldering in nodig had.
Jet is helder, eerlijk, direct en integer in hoe ze met haar dieren omgaat, ze zijn altijd vrij in of ze willen participeren of niet.
Heel blij dat ze op mijn pad is gekomen.

maart 2017

En natuurlijk de paarden die een belangrijke plek innamen

Ruim een jaar geleden kwam ik bij je terecht. Na veel gedaan te hebben in het reguliere circuit, wilde ik eens iets anders proberen. therapie met paarden. En daar heb ik geen spijt van!
Door de combinatie van gesprekken, oefeningen met de paarden en een paar systemische sessies met de paarden, heb ik veel bereikt.
Je bent een betrokken coach die op een fijne manier, soms met humor, soms met een knuffel, wist te geven wat ik nodig had.
En natuurlijk de paarden die een belangrijke plek innamen. Het was soms confronterend, maar ik heb enorm veel steun aan de paarden gehad.
Jet, Fursti, Dizzy bedankt voor alles!!

juni 2014

Jet heeft de zeldzame gave om zowel mensen als paarden te doorgronden

Mijn hartsvriendin Jet Menkveld is een bedrijf gestart ‘Paard en Psyche’ ofwel ‘paardenpsyche’. Zoals de naam al zegt: zij richt zich op mens, paard, of beide, en is hiervoor breed opgeleid.
Jet heeft de zeldzame gave om zowel mensen als paarden te doorgronden op een empatische, professionele en respectvolle manier en zo tot de kern van het ‘probleem’ te komen. Natuurlijk hoeft er geen sprake te zijn van een probleem, het kan ook gaan om je persoonlijke ontwikkeling of om jezelf beter te leren kennen.
Naast deze natuurlijke gave gebruikt zij haar brede kennis om jou en/of je paard verder te helpen. Dus als je zelf met een probleem/vraag zit, als je een betere relatie wilt met je paard, of ‘centered riding’ wilt leren: Jet kan je er bij helpen. Ze is een natuurtalent en een topper!
Ik ben natuurlijk niet helemaal objectief, maar als ik dat wel zou zijn, dan zou ik precies hetzelfde gezegd hebben. Mocht je geïnteresseerd zijn, kijk dan op haar website: https://www.paardenpsyche.nl/ Dit bericht delen? Graag!

{"video_yurl":"false"}
 

Recensies ruiter & paard

juni 2019

Samen met Jet heb ik weer vertrouwen en plezier gekregen in het rijden

Jet geeft op een hele rustige manier les. Ze legt op een heldere manier uit hoe de Centered Riding methode werkt en kan heel goed observeren en zien hoe het met mij en mijn pony gaat.
Door de centered riding methode word ik mij erg bewust van de spanning en ontspanning in mijn lijf, en hier heb ik ook wat aan als ik niet op een pony zit. Mijn pony reageert heel goed op Centered Riding, ik merkte direct verbetering.
Het is erg fijn om op een respectvolle manier te rijden, en hier nodigt Jet mij steeds weer toe uit. Samen met Jet heb ik weer vertrouwen en plezier gekregen in het rijden.

maart 2017

Voor het eerst bitloos gereden in alweer een fijne les van Jet Menkveld

Heerlijk gereden en lekker gedraafd zonder zadel op mijn eigenste paard!
Super. Dank, Jet Menkveld (maart 2017)

Voor het eerst bitloos gereden in alweer een fijne les van Jet Menkveld (nov 2016)

Super les gehad van Jet Menkveld, paardenpsyche. Wat is het geweldig om zo ontspannen paard te kunnen rijden! (sept 2016)

januari 2017

ze altijd ontzettend goed in de gaten had waar de spanning in mijn lijf zat

In mijn ogen is Jet een zeer kundige instructrice. Ze kan de praktische tips die ze geeft goed theoretisch onderbouwen en weet ontzettend veel.
Ik heb bij Jet ervaren hoe ik stil en in balans, en vooral ontspannen, op mijn paard kan zitten, en wat voor mooie effecten dat heeft.
Wat ik één van Jets grootste kwaliteiten vind is dat ze altijd ontzettend goed in de gaten had waar de spanning in mijn lijf zat, en mij ook kon helpen weer te ontspannen. Dankjewel Jet, ik wens je veel succes met Paard en Psyche!

april 2016

Wauw, super les gehad samen met …! Was genieten

Na een leerzame les van Jet Menkveld, een super brave … , heeft mevrouw nog genoeg energie over! Joehoe Happy Horse, Happy me! (april 2016)

Wauw, super les gehad samen met …! Was genieten! Dank je Jet Menkveld (feb 2016)

oktober 2015

…ik Jet kan aanbevelen: serieus, leerzaam maar ook vooral samen plezier

Vandaag een les Centered Riding gekregen van Paard en Psyche, Jet Menkveld.
Duidelijk, helder en soms confronterend. Maar daar doen we het voor, want je bent immers nooit uit geleerd!
Hoewel een serieuze aangelegenheid, juist ruimte voor plezier.
En dat is nou precies waarom ik Jet kan aanbevelen: serieus, leerzaam maar ook vooral samen plezier hebben.

augustus 2015

Ik ben je erg dankbaar Jet! Van mij krijg je 5 sterren!

Ik heb met Jet echt ervaren wat ‘centered’ riding betekend. Dit was op zich niet het doel. Het ging om het terugvinden van mijn balans na en tijdens een heftige rug- en schouderblessure.
Jet heeft me laten ervaren wat er mogelijk is als je gegrond bent op het paard en wanneer niet :). en wat er nodig is om de onbalans te herstellen.
Binnen enkele lessen was het voor mijn paard niet meer nodig om te vluchten en als er dan toch iets gebeurde, kon ik dat zonder stress of het oplopen van een nieuwe blessure opvangen en mee bewegen en met een losse teugel.
Jet heeft me geleerd onderscheid te maken in het hebben van focus maar je niet te verliezen in het doel.
Wauw wat een verbinding met beide paarden is er nu mogelijk, zonder (te) zware inspanning, zoveel meer ‘zijn’ en veel minder moeten.
Ik ben je erg dankbaar Jet! Van mij krijg je 5 sterren!

juli 2015

… en dat te samen, maakt dat ze weet waarmee ze bezig is.

Ondervind je angst tijdens de omgang, of in het rijden met je paard, dan kan ik je Jet Menkveld van harte aanbevelen.
Een zeer sociaal, meelevend persoon die door opleiding en ervaring, jouw weer op de juiste wijze in het zadel kan helpen. Buiten de psyche van de mens, heeft ze ook kennis van de psyche van het paard en dat te samen, maakt dat ze weet waarmee ze bezig is.
Een aanrader!

{"video_yurl":"true"}
 

Recensies Joker the Horse Simulator

november 2020

dat het zo’n enorm verschil kan maken na een les

Ik heb zo’n weekje geleden een zitles gehad op een mechanisch Joker paard… hierbij wilde ik graag delen dat het zo’n enorm verschil kan maken na een les dat ik dat echt niemand wil onthouden!
Zelf heb (had☺️) ik “last” van een enorme geknepen zit en kukel enorm voorover waardoor ik mijn hakken en onderbeen enorm ging optrekken om toch enigszins in het zadel te kunnen blijven.. geen fijn beeld en al helemaal niet lekker voor mijn lieve paardenvriendin..
Ik volgde al een tijdje les bij Jet Menkveld en zij nodigde me uit om eens een ritje op Joker te maken. Wat een rare gewaarwording was dat in het begin zeg! mijn onbalans werd door deze brave- doch kritische Joker niet geaccepteerd en de eerste 5 minuten had ik echt moeite om in het zadel te blijven.
Maar al doende leert men en algauw zat ik recht en volledig in balans, het lichtrijden en het doorzitten waren ook even oefenen maar gingen al snel een stuk beter, ook hierbij kon ik mijn benen lang houden na een poosje.. wauw! Aan het einde van de les vroeg Jet me om nog eens in “mijn eigen oude houding” te gaan zitten, en ik kreeg het amper nog voor elkaar! Zo bizar.
Uiteraard niet lang daarna de proef op de som genomen en op mijn eigen paard gaan zitten, ja zitten kan ik het nu wel noemen! Wat een enorm verschil weer zeg!
Dus als er meer mensen tegen uitdagingen aanlopen met het goed in het zadel zitten zou ik dit zeker eens aanraden…

november 2020

Ik vind het zelf een mooie aanvulling op het rijden en enorm leerzaam

Nadat Jet haar derde paard Joker heeft gekocht, mocht ik proefkonijn spelen zodat Jet kon experimenteren met deze nieuwe tak van sport. Joker is namelijk een mechanisch paard en loopt niet uit zichzelf. Je zet hem met je eigen beweging in beweging en als je het goed doet, voelt het als een echt paard.
Het leuke is dat ik de ene dag oefen op Joker en een andere dag de aandachtspunten in de praktijk breng op een echt paard.
Op Joker kun je heel goed de bewegingen voelen en instructies oefenen, zonder dat je verder met je paard bezig moet zijn. Als jij blijft bewegen, doet Joker dat ook. Ga je uit balans, dan gaat Joker kraken en piepen. Op Joker voel ik me vrij om uitgebreid te concentreren op mijn eigen lichaam en beweging, hoe houdingscorrecties doorwerken in het hele lichaam. Ik voel al echt vooruitgang.
Jet ziet goed wat er mag ontspannen en heeft veel voorbeelden en visualisaties waar je mee aan de slag kan. Ik vind het zelf een mooie aanvulling op het rijden en enorm leerzaam om even helemaal met jezelf aan de slag te gaan.

{"video_yurl":"false"}
 

Recensies workshop ruiters met angst

mei 2019

Vooral blij met de praktische oefeningen over houding en ontspanning

Leuke en leerzame dag gehad.
Vooral blij met de praktische oefeningen over houding en ontspanning.
Klein groepje mensen, dus aandacht voor iedereen.
Aanrader!

april 2017

… op deze dag geleerd anders tegen bepaalde situaties aan te kijken

Ik heb pasgeleden de cursus gevolgd.
Na afloop was ik erg enthousiast en heb op deze dag geleerd anders tegen bepaalde situaties aan te kijken.
En dat je niet altijd in één keer je doel kunt bereiken maar het beter is er in kleine stapjes naar toe te werken

juni 2016

Een leuke en leerzame ervaring met duidelijke uitleg

Een leuke en leerzame ervaring met duidelijke uitleg van de theorie naar de praktijk

juni 2016

Je had zoveel informatie die je wilde overbrengen

Jet, ik vond je heel bevlogen en heel kundig en goed geïnformeerd. Je had zoveel informatie die je wilde overbrengen dat je er eigenlijk te weinig tijd voor had. Gelukkig heb je ons heel veel kunnen meegeven in je syllabus.
Ik zou je, als ik je raad mag geven, adviseren een iets strakkere tijdsplanning te hanteren
Ik merkte aan de ervaringen van de anderen dat er zeker enkele gemeenschappelijke factoren waren. Er speelde bij iedereen wel een lichamelijk probleem, bijvoorbeeld.
Ik had persoonlijk zeker wat aan je ademhalingsadviezen en aan de Centered Riding-oefeningen.
Nogmaals bedankt voor de leerzame dag

juni 2016

Een fijne workshop gehad, met “lot”genoten.

Een fijne workshop gehad, met “lot”genoten.
Want er zijn zeker meer ruiters onder ons die met (faal)angst te paard gaan.
Angst is menselijk, maar door op een andere manier naar je angst te kijken en er mee leren om te gaan, krijgt het plezier samen met je paard weer de overhand…
Je comfortzone stapje voor stapje uitrekken.
Creëren van positieve herinnering, is een van de doelen om je zelfvertrouwen te vergroten.
Dit is wat voor mij heel belangrijk is en waar ik veel aan heb.

juni 2016

ik was weer verrast door de wonderlijke effecten van Centered Riding

Gisteren onder leiding van Jet Menkveld van Paard en Psyche op zoek gegaan naar de diepere oorzaken van mijn angst bij het paardrijden, de gevolgen en vooral… de oplossingen.
Belangrijkste conclusie is dat ik zolang ik me erbij neerleg er ook niet vanaf kom (al is de rust die de acceptatie mij geeft ook heel wat waard).
En ik was weer verrast door de wonderlijke effecten van Centered Riding voor stabiliteit in lichaam en geest. Veel om over na te denken dus.

{"video_yurl":"false"}