Wie ben ik

Over mij: Jet Menkveld

Hallo, leuk dat je me beter wilt leren kennen, ik ben Jet Menkveld, 57 jaar.
Na jaren in de ICT gewerkt te hebben volg ik nu eindelijk mijn passie:

     met mensen en paarden (samen)werken.

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen

Toen ik mij na mijn humane psychologische opleiding wilde verzekeren om paarden in te zetten bij de therapie stuitte ik op “het probleem” dat ik een instructeursopleiding moest hebben om mensen met paarden te mogen begeleiden, ook al zitten ze niet op een paard. Inmiddels hoeft dat niet meer, toen nog wel en eigenlijk ben ik er dankbaar voor. 
Want ik heb gekozen voor een opleiding tot Centered Riding ® instructeur omdat er daarbij veel aandacht is voor body-awareness. Het bleek dat ik Centered Riding zo’n mooie methode vond dat ik dit verder wilde verspreiden. Dus naast therapeut/coach werd ik ook ineens instructeur. Daarbij heb ik mij gespecisaliseerd in ruiters met angst en ruiters die aan zichzelf en de relatie met hun paard willen werken.  
En Centered Riding principes en zeker de fundamenten (aarden en intentie) komen ook bij “gewone therapie” van pas. 

Mijn paarden

Van opleidingen, cursussen, boeken en DVD’s kun je veel leren.
De paarden die er in mijn leven zijn (geweest), beschouw ik als mijn grootste leermeesters.
In het begin verzorg- en/of manege paarden en vanaf mijn 19e mijn eigen paarden.
Een pagina is veel te kort om over ze te vertellen …

My horses, my teachers

Mijn opleidingen

  • 3-jarige deeltijd HBO/bachelor opleiding Psychosociaal Counselor
  • EMDR therapeut
  • Certified Embodiment Coach
  • Diverse cursussen/opleidingen en losse dagen over paardencoaching
  • Opleiding zoöantropologie: rekening houden met de sociaal-cognitieve capaciteiten van het paard voor een gelijkwaardige relatie
  • Centered Riding instructeur
  • Ademcoach

Mijn boekenkast staat vol met paardenboeken en DVD’s die ik ook allemaal gelezen en gezien heb.
Daarnaast heb ik veel psychologische boeken gelezen tijdens mijn HBO opleiding. 
Naast theoretische kennis maak ik graag gebruik van mijn gevoel en intuïtie en dat van mijn paarden.

Volg je hart, want dat klopt

Wat anderen over mij zeggen: recensies

Soms kan wat anderen over mij zeggen je ook een indruk geven over of ik bij je pas.